1 kg pulpa de porc fara os, 3 linguri pasta de tomate, 100 ml apa, sare, piper, busuioc, rozmarin, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei, 100 ml suc de rosii, boia de ardei iute.
Se spala carnea si se scurge pe un prosop asorbant, apoi se taie ca pentru snitele si se cresteaza putin, se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul se piseaza. Se amesteca pasta de tomate cu condimentele, apa si sucul de rosii. Se asaza carnea intr-o tava, se adauga pasta de tomate, uleiul, usturoiul si se lasa la cuptor pâna se patrunde.
Covrigei sarati
100 g unt, 1/2 pahar ulei, o cana lapte, 50 g drojdie, 2 oua, sare, 150 g brânza sarata, mac, faina cât cuprinde.
Drojdia se amesteca intr-o cana cu un vârf de lingurita cu zahar si putin lapte. Se lasa la cald pâna se umfla un pic. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, mai putin faina, si un ou, pâna se omogenizeaza. Se adauga maiaua, apoi faina, treptat, pâna se formeaza un aluat nu foarte tare care se intinde pe masa de lucru. Se decupeaza cu forma covrigeii. Se pun intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu oul ramas, batut, si se presara mac. Se coc pâna se rumenesc.
Comentarii