1 kg somn, zarzavat de supa, 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 1 cartof, 150 ml ulei, sare, piper, zeama de la o lamaie.
Pestele se curata si se spala. Intr-o oala se pun 2 litri de apa, se adauga zarzavatul de supa, sarea, piperul, o foaie de dafin si se fierbe. Se pune si pestele la fiert 15 minute. Se scoate din zeama, se asaza pe un platou si se serveste cu maioneza dietetica ce se prepara astfel: cartoful fiert in coaja si curatat se sfarama si se omogenizeaza cu putina apa si apoi se adauga galbenusul fiert, cel crud si se bate in continuare. Se toarna cate o lingura de ulei, putina apa si se mai bate aproximativ 8 minute. Se potriveste de acru si sarat.
Fursecuri cu scortisoara
3 oua, 250 g zahar, un plic zahar vanilat, faina cat cuprinde, scortisoara dupa gust.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul. Se opresc 2-3 linguri de albus. Se pun galbenusurile, scortisoara si faina, dupa care se framanta un aluat nu prea tare. Se intinde o foaie, se unge cu albusul pastrat si se presara cu scortisoara. Se taie in forme si se da la cuptor.
Comentarii