1 rata, 3 portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 60 g zahar, 50 g unt, 50 ml ulei, 50 g faina, câteva felii de ceapa, morcovi si telina, 30 g bulion. Rata, curatata si spalata, se taie in bucati si se prajeste in untura. Dupa ce carnea s-a prajit putin se scoate si se pune in alt vas, in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, toate date pe razatoarea cu gauri mari si se rumenesc putin, apoi se presara faina si se mai calesc 5-6 minute. Se stinge cu bulion si cu apa calda, se lasa sa fiarba 20-30 minute. Se paseaza legumele peste carne si se fierbe totul pâna ce carnea este gata. Se curata portocalele de coaja. Cojile se taie foarte subtiri, ca fideaua, si se fierb in apa. Se arunca apa si se fierb din nou cu apa curata, pâna devin moi. Miezul se desface in felii, se asaza intr-o tava unsa cu unt care se introduce in cuptorul incins. Se tine 10 minute, se scoate si se sting cu vin. Cojile scurse se rastoarna peste carnea fiarta, se adauga zaharul ars stins cu zeama de carne sau de oase si coniac. Se serveste fierbinte, fara alta garnitura, numai cu felii de portocale.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii