• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rata salbatica cu portocale

Rata salbatica cu portocale

25 februarie 2004
in Retete culinare
A A

           1 rata, 3 portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 60 g zahar, 50 g unt, 50 ml ulei, 50 g faina, câteva felii de ceapa, morcovi si telina, 30 g bulion. Rata, curatata si spalata, se taie in bucati si se prajeste in untura. Dupa ce carnea s-a prajit putin se scoate si se pune in alt vas, in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, toate date pe razatoarea cu gauri mari si se rumenesc putin, apoi se presara faina si se mai calesc 5-6 minute. Se stinge cu bulion si cu apa calda, se lasa sa fiarba 20-30 minute. Se paseaza legumele peste carne si se fierbe totul pâna ce carnea este gata. Se curata portocalele de coaja. Cojile se taie foarte subtiri, ca fideaua, si se fierb in apa. Se arunca apa si se fierb din nou cu apa curata, pâna devin moi. Miezul se desface in felii, se asaza intr-o tava unsa cu unt care se introduce in cuptorul incins. Se tine 10 minute, se scoate si se sting cu vin. Cojile scurse se rastoarna peste carnea fiarta, se adauga zaharul ars stins cu zeama de carne sau de oase si coniac. Se serveste fierbinte, fara alta garnitura, numai cu felii de portocale.

ShareTweet
Articolul precedent

16 – 22 februarie

Urmatorul Articol

Europenii vor sa stie ce s-a întâmplat cu robotul lor de pe Marte

Articole Similare

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Femina Club

Spaghete cu somon

16 aprilie 2025

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g...

Urmatorul Articol

Europenii vor sa stie ce s-a întâmplat cu robotul lor de pe Marte

Uzinele vii ale celor nenascuti

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

15 mai 392 – A murit împaratul roman Valentinian al II-lea

19 mai 2025

Împaratul roman Valentinian al II-lea, nascut în anul 371, a fost fiul...

Citeste mai departe
Blitz

Amatorul – un film facut de profesionisti

19 mai 2025

Regizat de James Hawes, Amatorul (2025) este un thriller de spionaj avându-l...

Citeste mai departe
Blitz

De ce ne plac sarmalele?

19 mai 2025

O întrebare care sta pe buzele tuturor a primit raspunsul la libraria...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Citeste mai departe
Femina Club

Evitati deshidratarea

19 mai 2025

Temperaturile din ce în ce mai ridicate, alaturi de alti factori implicati,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

19 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Urmeaza zile placute însa simtiti nevoia sa va stabiliti niste...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.