1 ceasca orez, 3 cesti apa, 30 g unt, 2 cepe mijlocii, 150-200 g costita afumata, 1 lingura ulei, 6 oua, 3 rosii, sare, piper.
Ceapa se toaca marunt si se caleste în unt încins, Când începe sa se îngalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecând mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc moale circa 25 minute, dupa care orezul este fiert. În timp ce se fierbe orezul, se spala rosiile, se taie în doua, transversal, se golesc de seminte, se sareaza si se ung cu ulei în interior. Se asaza apoi într-o cratita acoperita si se prajesc usor. Separat, într-o tigaie neunsa, se prajeste costita taiata în 12 fâsii lungi. Când este frumos rumenita, se scoate si se prepara 6 ochiuri, prajite sau fierte dupa dorinta. Pe un platou se asaza rizotoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar la margini se garniseste cu jumatati de rosii si fâsii de costita, dispuse alternativ.
Comentarii