12 rosii, 250 g ficat, 2 linguri unt topit, 3 chifle, o ceapa mica, 2 oua, 50 g unt, sare, piper, 2 linguri smantana.
Se aleg rosii netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Ficatul se taie felii si se prajeste usor in unt. Se trece apoi prin masina de tocat impreuna cu trei chifle inmuiate bine in lapte si stoarse. In untul ramas de la ficat se prajeste o ceapa taiata marunt, se amesteca cu tocatura, la care se mai adauga galbenusurile, untul proaspat, albusurile batute spuma, sare si piper dupa gust. Cu aceasta tocatura se umplu rosiile, se asaza in cratita, peste fiecare rosie se pune o bucatica de unt si se da la cuptor, la foc potrivit. Miezul scos din rosii se fierbe, se strecoara si se toarna peste rosii, dupa ce acestea s-au rumenit putin. Inainte de a servi se poate adauga 2-3 linguri de smantana.
Comentarii