500 g faina, 20 g drojdie, o lingurita ulei, o lingurita zahar, o lingurita rasa de sare, 300 ml lapte, 250 g nuci.
Siropul: 2 cesti apa, o ceasca zahar, esenta de trandafiri, miere (facultativ).
Din ingredientele se mai sus se face un aluat mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8. Se asaza in tava presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potrivit. Se pregateste un sirop dintr-o ceasca de zahar si doua cesti de apa. Nucile se macina si se amesteca cu zahar farin. Cand colaceii s-au racorit, se inmoaie unul cate unul, numai o clipa, in sirop fierbinte, se scurg, se asaza intr-un castron, se toarna deasupra siropul in care s-a adaugat esenta de trandafiri si se presara cu nuca dupa dorinta. In loc de sirop se poate turna miere de albine in loc de zahar.
Comentarii