• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rulada cu crema

Rulada cu crema

7 aprilie 2010
in Retete culinare
A A

4 galbenusuri, 3 albusuri, 75 g zahar, 75 g faina, o lingura unt topit.Crema: 100 ml apa, 120 g zahar, vanilie, 4 galbenusuri, 200 g unt proaspat.

Se freaca bine într-un castron galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Se adauga faina, albusurile batute spuma si la sfarsit untul topit. Se asterne într-o tava o hartie pentru copt, se toarna compozitia cat mai subtire si egal întinsa. Se coace. Se întoarce împreuna cu tava pe masa de aluat si se lasa asa pana se raceste, pentru a nu se usca. Cand s-a racorit, se umple cu o crema de unt, se face sul si se taie felii. Crema se prepara in felul urmator: se pune sa fiarba într-o cratita, pentru 3-4 minute, apa cu zaharul. Se adauga în siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca într-un castron galbenusurile, turnand încetul cu încetul siropul. Se pune pe foc domol amestecand continuu cu o lingura. Trebuie sa avem grija sa nu se formeze cocoloase. Untul se framanta putin cu o lingura de lemn ca sa se inmoaie. Se împarte în bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie întrebuintata îndata ce este gata, deoarece se întareste la rece si se întinde greu.

ShareTweet
Articolul precedent

Pui cu ciuperci si cu arpagic

Urmatorul Articol

Obrazul ne tradeaza

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

Obrazul ne tradeaza

Noi marturii despre Aria 51

Cand America isi ucidea betivii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.