4 galbenusuri, 3 albusuri, 75 g zahar, 75 g faina, o lingura unt topit.Crema: 100 ml apa, 120 g zahar, vanilie, 4 galbenusuri, 200 g unt proaspat.
Se freaca bine într-un castron galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Se adauga faina, albusurile batute spuma si la sfarsit untul topit. Se asterne într-o tava o hartie pentru copt, se toarna compozitia cat mai subtire si egal întinsa. Se coace. Se întoarce împreuna cu tava pe masa de aluat si se lasa asa pana se raceste, pentru a nu se usca. Cand s-a racorit, se umple cu o crema de unt, se face sul si se taie felii. Crema se prepara in felul urmator: se pune sa fiarba într-o cratita, pentru 3-4 minute, apa cu zaharul. Se adauga în siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca într-un castron galbenusurile, turnand încetul cu încetul siropul. Se pune pe foc domol amestecand continuu cu o lingura. Trebuie sa avem grija sa nu se formeze cocoloase. Untul se framanta putin cu o lingura de lemn ca sa se inmoaie. Se împarte în bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie întrebuintata îndata ce este gata, deoarece se întareste la rece si se întinde greu.
Comentarii