1 pui mare, 1 litru apa, zarzavat de supa, cimbru, frunza de patrunjel, foaie de dafin, 2 linguri unt, 150 g arpagic, 150 g ciuperci, o lingura faina, 1 galbenus, o lingura smantana, o lingurita zeama de lamaie, sare, piper.
Se portioneaza puiul si se pune la fiert. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea. Se lasa sa fiarba înabusit. Separat se înabusa într-o cratita, cu putin unt si cateva linguri de apa, arpagicul curatat si ciupercile. Cand puiul este destul de fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina si o lingura de unt, se stinge cu zeama strecurata de la pui. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. La sfarsit se bate sosul cu un galbenus, se adauga smantana, zeama de lamaie si putin piper. Se asaza puiul într-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, iar deasupra se toarna sosul.
Comentarii