1 kg carne tocata, 200 g sunca presata, 4 felii paine, o cana lapte, 2 oua, rozmarin sau alta verdeata, sare, piper, 150 ml vin alb, 6 oua fierte tari.
Feliile de paine se inmoaie in lapte 15 minute, se storc si se maruntesc. Carnea tocata se amesteca bine cu sunca presata taiata cubulete mici, painea maruntita, 2 oua si verdeata tocata. Se condimenteaza. Se amesteca din nou, se intinde compozitia in forma de dreptunghi si se pun pe lungime, in mijloc, ouale fierte si decojite. Se ruleaza carnea de jur-imprejurul oualor, in forma de rulada. Se rostogoleste pana la marginea mesei si apoi intr-o tava unsa. Se coace la cuptorul incalzit 30 minute, Dupa care se stropeste cu vin alb si se mai lasa aproximativ 1 ora.
Tort de morcovi
5 galbenusuri, 250 g zahar, 250 g morcovi dati prin razatoare, 250 g migdale macinate, o lamaie, 80 g faina, o lingura praf de copt, 5 albusuri, 1 varf cutit sare.
Galbenusurile cu zaharul se bat pana se obtine o spuma. Se adauga morcovul, migdalele, sucul si coaja de lamaie data prin razatoare. Dupa aceea, se presara si faina cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma si sarea. De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Tortul se da la cuptor, la foc domol, aproximativ 50 de minute. Se poate servi si cu glazura de lamaie preparata din 250 g zahar vanilat, 2-3 linguri suc de lamaie sau cu glazura de cirese facuta din 250 g zahar vanilat, o lingura apa, 1-2 linguri cirese.
Comentarii