500 ml lapte, 3 oua, 1 pahar apa minerala, sare, piper, 500 g faina.
Umplutura: 600 g carne tocata, 2 cepe, 1 morcov, 3 oua, sare, piper.
Din primele ingrediente se face o compozitie pentru clatite care se coc. Trebuie sa fie cât mai subtiri. Umplutura se pregateste din carne tocata pusa la calit cu 2 cepe taiate marunt, sare, piper si fâsii de morcov fiert. Dupa ce s-a racit compozitia, se da prin blender, apoi se adauga ouale batute si se face o pasta cu care se umplu clatitele. Dupa ce le-am umplut, se pun la copt într-o tava tapetata cu unt si se gratineaza. Se servesc cu ketchup.
Bezele cu cafea
4 albusuri, 1 pahar cafea, 300 g zahar.
Se pun la fiert zaharul si cafeaua pâna se îngroasa. Se bat albusurile spuma, se toarna siropul îngrosat peste ele, dupa care se fac figurine cu un cornet, pe care le punem într-o tava tapetata cu hârtie, la foc foarte mic, pâna se usuca.
Comentarii