500 g file peste afumat, 1 kg cartofi, 5 oua, vin alb, 300 g andive, salata verde, ulei, otet, lamaie, busuioc verde, marar, sare, piper.
Cartofii se fierb in coaja si dupa ce sunt gata se curata si se taie felii. Ouale fierte se taie in sferturi. Se face o marinata fierband o lingura otet, o lingura zeama de lamaie, 2 linguri vin alb, 5 linguri ulei, sare si piper macinat. Andivele taiate se amesteca bine cu marinata. Pestele se taie bucati. Se amesteca toate ingredientele si se pune totul intr-un vas tapetat cu salata verde, iar la urma se presara marar tocat fin.
Biscuiti cu coniac
750 g faina, 250 g margarina, 5 oua, 100 ml lapte, 300 g zahar, 50 ml coniac, o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri praf de copt.
Din faina, margarina, 3 oua, lapte, 250 g zahar, zahar vanilat, coniac, coaja rasa de lamaie si praf de copt stins in zeama de lamaie se face un aluat ce se lasa sa stea 24 ore la frigider. Se intinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm, se taie in ce forme dorim, se ung cu ou, se presara zahar, se asaza in tavi si se coc la foc potrivit.
Comentarii