O ridiche neagra marisoara, 1 morcov mediu, maioneaza dintr-un ou, 2 linguri smantana, marar verde, sare, piper.
Pregatim maioneza dintr-un galbenus de ou. Dam prin razatoarea cu ochiuri mici ridichea si morcovul, apoi le stoarcem bine de zeama. Tocam marunt mararul. Amestecam ridichea, morcovul, smantana, mararul cu maioneza. Se potriveste de sare si piper si se da salata la rece.
Budinca de orez
5-6 cani apa, o cana orez, 8 linguri zahar, 1/4 lingurita sofran, 1/4-1/3 cana apa de trandafir, 2 linguri migdale sau fistic, 1 lingura scortisoara.
Se spala orezul bine, dupa care se fierbe cu 4 cani apa si zahar. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Atunci cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade. Dupa 30 de minute se adauga sofranul, zaharul si apa de trandafir. Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand din cand in cand. Cand se ia de pe foc, se pune imediat in boluri.
Comentarii