Sunt necesare: 250 g biscuiti, 170 g unt, 170 g zahar, 100 g nuci curatate. Crema: 1 pahar lapte, 2 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 lingurita plina cu nescafe. Garnitura: 200 g frisca. Se taie fin nucile, se freaca untul spuma si se amesteca cu zaharul si nucile taiate. Se prepara crema amestecând galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, turnând putin câte putin, fara a inceta frecarea. Se pune la foc moale pentru a se ingrosa putin, evitând fierberea si amestecând intr-una. Se ia de pe foc si se adauga nescafe-ul. Când s-a racorit, se amesteca cu preparatul de nuci. Se imbraca o forma cu hârtie, se tapeteaza cu biscuiti si, in mijloc, se toarna crema de mai sus. Se acopera cu un strat de biscuiti si se da la rece. Se rastoarna si se garniseste cu frisca in momentul servirii.
Comentarii