1/2 conopida, 1/2 kg fasole verde, 2-3 fire de praz, 2 cepe, 5-6 rosii, 4-5 cartofi, 1-2 catei de usturoi, 100 g unt, sare, 2 l apa, verdeata.
Se curata si se spala o ceapa, conopida si fasolea verde, apoi se asaza cu apa fierbinte la foc. Dupa ce au fiert bine, se strecoara supa. Prazul si o ceapa se curata, se taie în bucati, respectiv se toaca marunt, apoi se înabusa în 3/4 din cantitatea de unt: se sting cu câteva linguri de supa. Dupa doua-trei clocote, se mai adauga supa. Se pun cartofii curatati si taiati bucati si usturoiul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Când cartofii sunt aproape fierti se adauga si rosiile spalate si taiate în patru. Se acopera oala si se lasa sa fiarba bine. Se trece apoi totul prin sita, se subtiaza adaugând restul de supa si se lasa sa mai dea doua, trei clocote. Înainte de a o servi la masa, se adauga o parte din fasolea care a fost fiarta separat si taiata bucatele mici, restul de unt si verdeata tocata fin pe deasupra.
Comentarii