• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 19 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 19 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tarta cu praz

Tarta cu praz

14 februarie 2013
in Retete culinare
A A

 2 kg praz, 3 oua, 200 g smantana, 100 ml lapte, 75 g cascaval, 200 g faina, o jumatate lingurita drojdie uscata, 125 g unt, sare, piper.

 Intr-o cratita se fierb 100 g unt amestecat cu 2 linguri apa si putina sare. Intr-un castron se pune faina si drojdia, se face o gaura la mijloc si se toarna untul topit, putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn. Se unge o tava si se tapeteaza, apoi se intinde in ea aluatul. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor, la foc potrivit, pana incepe sa capete culoare. Cand este gata, se scoate si se lasa la temperatura camerei. Pana se raceste blatul, se spala prazul si se taie rondele subtiri. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si se caleste prazul, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert pana scade. Intr-un castron se amesteca ouale, smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper. Se pune prazul peste aluat, apoi se toarna compozitia din smantana si cascaval. Se incinge cuptorul si lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute.

Sufleu de caramel

2 linguri coniac, 2 linguri apa, 200 g zahar, esenta de vanilie, 400 ml lapte, 100 ml frisca, 4 oua.

Se caramelizeaza 100 g de zahar cu coniacul, apa si se toarna pe fundul a sase forme de sufleu. Formele se asaza in apa rece. Ouale si restul de zahar se freaca bine, dar nu se bat spuma. Se amesteca bine cu crema obtinuta din fierberea laptelui cu esenta de vanilie si frisca, apoi se strecoara printr-o sita fina in formele de sufleu. Acestea se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 60 minute, la foc mic.

ShareTweet
Articolul precedent

Orase „verzi” intr-o lume mohorata

Urmatorul Articol

Tarta cu praz

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

Tarta cu praz

Lectie de machiaj... in trei timpi

Reintoarcerea globurilor de foc

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.