4 teline, 2 cepe, 200 g ciuperci, o lingura faina, 1 paharel de vin, 2 linguri unt, sare, piper, foi de dafin.
Se curata radacinile de telina, se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm. Se pun la fiert cu apa rece, care sa le acopere bine. Se pune sare. Se fierb pana incep sa se inmoaie. Se scot si se scurg. Separat se ru-menesc cepele taiate marunt, cu o lingura de unt, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca. Se sting cu un paharel de vin amestecat cu apa. Se mai adauga sare, piper, foaie de dafin. Se lasa sosul sa fiarba o jumatate de ora. Cand este bine fiert si destul de scazut, se strecoara in cratita in care au fost asezate feliile scurse de telina, adaugand si cateva ciuperci curatate, taiate marunt si inabusite intr-o lingura cu unt. Se potriveste de sare. Se acopera si se fierbe inabusit circa 20 de minute.
Comentarii