Blatul: 1 kg faina, 2 oua, 1/2 litru lapte, 20 g drojdie, 100 g unt.
Umplutura: unt, pasta de ficat amestecat cu mustar, pasta de peste amestecat cu unt.
Ornamente: felioare de oua rascoapte, gogosari si masline.
Se dizolva în lapte caldut îndulcit 20 g drojdie, se presara putina faina si se lasa sa creasca la cald. Când maiaua a crescut se amesteca cu un kg de faina, 2 oua, 1/2 litru lapte, sare si se framânta ca la cozonac, împaturind cu 100 g unt caldut. Când a crescut se pune într-o forma rotunda de tort si se coace. Rece se taie în trei blaturi. Primul se unge cu unt, apoi cu pasta de ficat cu mustar, iar al doilea blat cu pasta de peste cu unt. Se unge tortul pe deasupra cu una din paste si se garniseste cu felioare de oua rascoapte, cu gogosari si masline.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii