• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tort de portocale

Tort de portocale

27 februarie 2002
in Retete culinare
A A

Blatul: 4 galbenusuri, 140 g zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, 140 g nuci date prin masina, 4 albusuri, pesmet alb.
Crema: 2 galbenusuri, zeama unei portocale, 40 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vailat, 3 linguri de vin alb bun, 250 g frisca.
Glazura: 200 g zahar pudra, zeama unei jumatati de portocala.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pâna când amestecul creste si se albeste. Se picura câte putin din sucul portocalei, se adauga si coaja rasa, apoi nucile date prin masina si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea moale, se adauga putin pesmet alb cernut fin. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hârtie. Se coace la foc moale. Pentru crema, se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul pudra, se adauga câte putin suc de portocala, apoi zaharul vanilat si vinul. Se amesteca bine si se fierbe in bain-marie. Când se ingroasa, se pune la rece, apoi se amesteca cu frisca. Blatul rece se taie in doua sau trei si se umple cu crema preparata, iar pe deasupra se pune glazura, pregatita din: 200 g zahar pudra amestecat cu zeama de la o jumatate de portocala. Se picura apa fierbinte pâna se obtine un sirop gros, care se toarna peste tort. Acesta se tine câteva clipe la gura cuptorului pentru a capata luciu. Se garniseste cu felii de portocala date prin sirop de zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

Gem de portocale

Urmatorul Articol

Vremelnicie pierduta

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Vremelnicie pierduta

Supercomputer pentru Stephen Hawking

ARTA FASCINATIEI

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.