• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 23 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 23 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tort de portocale

Tort de portocale

27 februarie 2002
in Retete culinare
A A

Blatul: 4 galbenusuri, 140 g zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, 140 g nuci date prin masina, 4 albusuri, pesmet alb.
Crema: 2 galbenusuri, zeama unei portocale, 40 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vailat, 3 linguri de vin alb bun, 250 g frisca.
Glazura: 200 g zahar pudra, zeama unei jumatati de portocala.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pâna când amestecul creste si se albeste. Se picura câte putin din sucul portocalei, se adauga si coaja rasa, apoi nucile date prin masina si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea moale, se adauga putin pesmet alb cernut fin. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hârtie. Se coace la foc moale. Pentru crema, se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul pudra, se adauga câte putin suc de portocala, apoi zaharul vanilat si vinul. Se amesteca bine si se fierbe in bain-marie. Când se ingroasa, se pune la rece, apoi se amesteca cu frisca. Blatul rece se taie in doua sau trei si se umple cu crema preparata, iar pe deasupra se pune glazura, pregatita din: 200 g zahar pudra amestecat cu zeama de la o jumatate de portocala. Se picura apa fierbinte pâna se obtine un sirop gros, care se toarna peste tort. Acesta se tine câteva clipe la gura cuptorului pentru a capata luciu. Se garniseste cu felii de portocala date prin sirop de zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

Gem de portocale

Urmatorul Articol

Vremelnicie pierduta

Articole Similare

Femina Club

Sote de aripioare

22 decembrie 2025

10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

Vremelnicie pierduta

Supercomputer pentru Stephen Hawking

ARTA FASCINATIEI

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

18 decembrie 1626 – S-a nascut regina Cristina a Suediei

22 decembrie 2025

Regina Cristina a Suediei (pe numele întreg Kristina Alexandra), una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

„Cravata galbena” – Portretul unui geniu care nu s-a lasat înteles

22 decembrie 2025

Cel mai recent film al regizorului Serge Ioan Celibidachi (fiul marelui dirijor...

Citeste mai departe
Blitz

Craciunul confiscat

22 decembrie 2025

Sarbatorile autentice din satul traditional românesc – cu vechi colinde si miros...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Tratarea atacului de panica

22 decembrie 2025

Atacul de panica este un episod brusc si recurent de teama intensa...

Citeste mai departe
Femina Club

Daca purtati ochelari

22 decembrie 2025

...efectul de lupa al lentilelor va obliga la meticulozitate în privinta machiajului....

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 22-28 decembrie 2025

22 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti fi în elementul dumneavoastra, deoarece acesta este momentul perfect...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.