• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tort din albus de ou cu crema de ciocolata

Tort din albus de ou cu crema de ciocolata

10 aprilie 2002
in Retete culinare
A A

          Pentru foile de blat: 10 albusuri, 250 g zahar pudra, miezul de la 100 de nuci (miezul). Pentru crema: 10 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 1 baton de ciocolata de menaj, 400 g unt. Pentru ornare: cacao. Albusurile de ou, impreuna cu zaharul pudra, se bat cu telul. Miezul de nuca se usuca in cuptor pâna se rumeneste putin, se curata de pielita, se taie in fâsioare lungi si se incorporeaza incet in spuma de albus. Din aceasta compozitie se coc la cuptor 3-4 foi de blat, asezându-le pe rând intr-o cratita tapetata cu hârtie si unsa cu unt. Se coc la foc mic pâna se usuca foarte bine. Pentru prepararea cremei, galbenusurile de ou se freaca putin cu zaharul si se fierb in bain-marie, avându-se grija sa se amestece continuu. Dupa ce compozitia a fiert si este de consistenta smântânei, se dizolva in ea ciocolata si se raceste. Untul se inmoaie (dar fara a se topi) si se freaca pâna se obtine o pasta spumoasa. Compozitia cu ciocolata se amesteca bine cu untul, obtinându-se crema. Intre foile de blat se asaza crema, apoi cu ajutorul unei lame de cutit se acopera tortul cu crema frumos netezita. Se orneaza cu putina crema in care s-a adaugat cacao.

ShareTweet
Articolul precedent

OSCAR 2002

Urmatorul Articol

RAZVAN VONCU, DEBUT ÎN FORTA

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

RAZVAN VONCU, DEBUT ÎN FORTA

Emotie in lumea stiintei: se repeta istoria?

SFIDARILE PARAPSIHOLOGIEI

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.