• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 27 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 27 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tort din albus de ou cu crema de ciocolata

Tort din albus de ou cu crema de ciocolata

10 aprilie 2002
in Retete culinare
A A

          Pentru foile de blat: 10 albusuri, 250 g zahar pudra, miezul de la 100 de nuci (miezul). Pentru crema: 10 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 1 baton de ciocolata de menaj, 400 g unt. Pentru ornare: cacao. Albusurile de ou, impreuna cu zaharul pudra, se bat cu telul. Miezul de nuca se usuca in cuptor pâna se rumeneste putin, se curata de pielita, se taie in fâsioare lungi si se incorporeaza incet in spuma de albus. Din aceasta compozitie se coc la cuptor 3-4 foi de blat, asezându-le pe rând intr-o cratita tapetata cu hârtie si unsa cu unt. Se coc la foc mic pâna se usuca foarte bine. Pentru prepararea cremei, galbenusurile de ou se freaca putin cu zaharul si se fierb in bain-marie, avându-se grija sa se amestece continuu. Dupa ce compozitia a fiert si este de consistenta smântânei, se dizolva in ea ciocolata si se raceste. Untul se inmoaie (dar fara a se topi) si se freaca pâna se obtine o pasta spumoasa. Compozitia cu ciocolata se amesteca bine cu untul, obtinându-se crema. Intre foile de blat se asaza crema, apoi cu ajutorul unei lame de cutit se acopera tortul cu crema frumos netezita. Se orneaza cu putina crema in care s-a adaugat cacao.

ShareTweet
Articolul precedent

OSCAR 2002

Urmatorul Articol

RAZVAN VONCU, DEBUT ÎN FORTA

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

RAZVAN VONCU, DEBUT ÎN FORTA

Emotie in lumea stiintei: se repeta istoria?

SFIDARILE PARAPSIHOLOGIEI

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.