Pentru foile de blat: 10 albusuri, 250 g zahar pudra, miezul de la 100 de nuci (miezul). Pentru crema: 10 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 1 baton de ciocolata de menaj, 400 g unt. Pentru ornare: cacao. Albusurile de ou, impreuna cu zaharul pudra, se bat cu telul. Miezul de nuca se usuca in cuptor pâna se rumeneste putin, se curata de pielita, se taie in fâsioare lungi si se incorporeaza incet in spuma de albus. Din aceasta compozitie se coc la cuptor 3-4 foi de blat, asezându-le pe rând intr-o cratita tapetata cu hârtie si unsa cu unt. Se coc la foc mic pâna se usuca foarte bine. Pentru prepararea cremei, galbenusurile de ou se freaca putin cu zaharul si se fierb in bain-marie, avându-se grija sa se amestece continuu. Dupa ce compozitia a fiert si este de consistenta smântânei, se dizolva in ea ciocolata si se raceste. Untul se inmoaie (dar fara a se topi) si se freaca pâna se obtine o pasta spumoasa. Compozitia cu ciocolata se amesteca bine cu untul, obtinându-se crema. Intre foile de blat se asaza crema, apoi cu ajutorul unei lame de cutit se acopera tortul cu crema frumos netezita. Se orneaza cu putina crema in care s-a adaugat cacao.
Comentarii