100 g slanina, 4 linguri ulei de soia, 400 g carne tocata, 2 cepe, 500 g varza, 800 g germeni de soia (din conserva), 150 ml vin alb sec, 150 g ketchup picant, 300 ml supa de vita, 6 lingurite otet de mere, sare, piper negru macinat, o lingurita concentrat de legume, 4 lingurite sos de soia, 2 lingurite usturoi verde tocat.
Slanina se taie cubulete. Uleiul se pune la incins in tigaie si se prajeste slanina si carnea tocata. Ceapa se taie marunt, se amesteca bine cu carnea si se caleste putin. Se toarna in tigaie putina apa si se lasa sa fiarba cu capac 5 minute, la foc mic. La sfarsit se ia capacul si se lasa sa se evapore apa. Varza se taie fin. Germenii de soia se scurg si impreuna cu varza se amesteca bine cu carnea tocata. Deasupra se toarna vinul alb, ketchupul, supa si otetul. Se amesteca totul bine si se mai da un clocot. Se condimenteaza cu concentrat de legume si sos de soia. Inainte de servire, se presara cu usturoi verde.
Tort de mac
5 oua, 150 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 150 g mac, 150 g unt, coaja de la o jumatate de lamaie, gem de piersici, 80 g ciocolata de menaj.
Untul, cu 50 de grame zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja de la lamaie. Zaharul ramas si albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in compozitia de mai sus. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc mic aproape o ora. Se scoate din forma, iar cand s-a racit se taie in trei si se umple cu gem de piersici. Se decoreaza cu ciocolata rasa.
Comentarii