100 ml otet de mere, 200 g fasole boabe, 50 g porumb dulce, 2 cepe rosii, patrunjel verde, ulei, suc de lamâie, sare.
Fasolea se spala si se fierbe pâna se înmoaie. Ceapa se toaca marunt si se toarna otetul peste ea. Se lasa asa 30 minute. Fasolea scursa de apa se amesteca bine cu boabele de porumb, ceapa scursa de otet si patrunjelul tocat. Se presara sare si se adauga ulei si suc de lamâie. Se amesteca usor si se serveste.
Gogosi la cuptor
550 g faina, 120 g unt topit, 1 cub drojdie, o lingura zahar, ¼ lingurita sare, o lingurita rom, vanilie, 4 galbenusuri, 1 pahar lapte.
Se prepara un aluat din faina, unt, drojdie, sare, rom, vanilie, galbenusuri, lapte si se framânta bine. Se lasa sa creasca. Se întinde aluatul, se taie cu o forma rotunda. Se coc în cuptor. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Comentarii