• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Misterul tuburilor din muntele Baigong

Misterul tuburilor din muntele Baigong

10 august 2010
in Se petrec intre cer si pamant
A A

In iunie 2002 in provincia Qinghai, din vestul Chinei, in nordul Tibetului, nu departe de izvoarele fluviului Yangtze, un grup de americani sapau dupa fosile de dinozauri, cand au dat peste o serie de resturi stranii, in principal un soi de tuburi incastrate pe jumatate in stanca si care nu pareau facute de mana omului. Au trimis mai multe note catre autoritatile din capitala provinciala Delingha, note ignorate pana ce una dintre ele a aparut si in ziarul local „Henan Dahe Bao”. La scurt timp, prin oficialitatile locale si agentia de stiri Xinhua, vestea a determinat trimiterea unei echipe formata din noua oameni de stiinta chinezi, pentru a examina relicvele despre care se presupunea ca ar fi lasate de extraterestri. Ei au fost urmati imediat de 10 experti ai asociatiei de cercetari OZN din Beijing, insotiti si de 10 jurnalisti si de o echipa de filmare de la televiziunea centrala CCTV.

Locul misterios se afla la 40 de kilometri sud-vest de orasul Delingha, in adancul bazinului Quaidam, in coasta muntelui Baigong. La nord de acest munte se afla doua lacuri, numite „lacurile indragostite”, unul cu apa dulce, celalalt cu apa sarata. Presupusele relicve extraterestre se afla pe malul sudic al lacului sarat. Aici se gaseste o structura in forma de piramida, inalta de 50-60 metri. Pe fata piramidei, la circa 80 de metri de malul lacului, sunt trei pesteri cu deschidere triunghiulara. Cea din mijloc este cea mai mare, cu podeaua inaltata cu doi metri desupra terenului inconjurator si cu tavanul la opt metri de la sol.

Adancimea pesterii e de sase metri. In interior se gasesc doua forme cilindrice, aparent niste conducte extrem de vechi, cu diametrul de 40 de centimetri, ingropate pe jumatate in stanca. Una trece oblic din partea de sus pana in fundul pesterii, cealalta de-a lungul solului. Deasupra pesterii se mai vad circa o duzina de alte tuburi similare, intrand aparent in adancul muntelui. Conductele au culoarea rosie, aceeasi cu a rocilor inconjuratoare. Celelalte doua pesteri, mai mici, sunt surpate si inaccesibile.

Deasupra pesterilor, ca si pe malul lacului sarat se gasesc imprastiate o multime de resturi ruginite, tevi de diferite diametre si pietre cu forme stranii. Unele dintre tevi coboara pana in adancul apelor. Potrivit lui Qin Jianwen, seful departamentului de comunicatii al administratiei din Delingha, au fost luate mostre, care au fost trimise la laboratorul unei topitorii locale, pentru analiza. Rezultatul a aratat ca ele contin 30 la suta oxid feric, amestecat cu o cantitate mare de dioxid de siliciu si oxid de calciu. Opt la suta din compozitie nu a putut fi identificat. „Continutul mare de dioxid de siliciu si oxid de calciu este rezultatul interactiunii indelungate dintre fier si nisip, ceea ce inseamna ca tevile trebuie sa fie extrem de vechi” a declarat Liu Shaolin, inginerul care a efectuat analizele. Calciul ar putea fi de fapt calcita, care formeaza concretiuni in mod natural.

„Acest rezultat face ca locul sa fie si mai misterios” a spus Qin Jianwen. „Natura este aspra aici. Nu sunt locuitori, ca sa nu mai vorbim de industrie, sunt doar niste pastori migratori la nord de munte”. Unii au sugerat ca locul putea fi un turn de lansare parasit de extraterestri. Datorita altitudinii, aerul este rarefiat. Este un loc ideal pentru astronomi. De altfel, la 70 de kilometri distanta se si gaseste un mare radiotelescop, al Observatorului „Muntele Purpuriu” al Academiei Chineze de Stiinte. Yang Ji, cercetator la acest observator a declarat ca ipoteza conform careia ramasitele ar fi de origine extraterestra este de inteles si merita o cercetare mai amanuntita. Dar pentru a accepta o astfel de ipoteza trebuie folosite doar metodele si argumentele stiintei.

Intre timp au fost descoperite si alte „tuburi” pe malul lacului sau pe fundul acestuia. Unele, in diametru de 2 la 4,5 centimetri, orizontale si cu orientare est-vest, sunt vizibil goale pe dinauntru. Un alt grup de asa zise tevi, probabil verticale la origine, se ridica din apa lacului sau zac chiar sub oglinda acestuia.  Desi originea tuburilor ramane discutabila, ele sunt descrise pe web ca exemple de „out-of-place artifact” (OOPArt), adica de obiecte care in mod firesc n-ar avea ce cauta acolo, nefiind nici naturale nici facute de mana omului. Autoritatile locale au descoperit potentialul turistic al locului, promovat azi cu indicatoare rutiere si ghizi dedicati.

Aparitii de tipul tuburilor de la Baigong nu sunt totusi un unicat. Ele se intalnesc de pilda, in gresiile de Navajo si altele de acelasi tip din sud-vestul Statelor Unite, dar si din Louisiana si Florida, sub forma unor „tevi” de hematit, rezultat din precipitarea oxizilor de fier in roci sedimentare, sub forme care pot explica si celelalte obiecte ciudate gasite.

DAN D. FARCAS
 

ShareTweet
Articolul precedent

Masti cu argila

Urmatorul Articol

Raza mortala a lui Arhimede a fost un tun cu aburi?

Articole Similare

Paranormal

Elizondo si Mellon la Congresul SUA

30 iunie 2025

Brandi Vincent este corespondenta publicatiei DefenseScoop la Pentagon. Într-un articol din 31...

Paranormal

Problema dronelor

23 iunie 2025

La sfârsitul anului 2024, locuitorii din New Jersey si din statele vecine...

Paranormal

Ziua Europeana UAP

16 iunie 2025

Mai nou, documentele oficiale, dar si media folosesc, în loc de OZN,...

Paranormal

Învatatii vor noi metode pentru a studia OZN-urile

9 iunie 2025

Scriam în numarul trecut ca treizeci si trei de renumiti universitari si...

Paranormal

Pentru studiul stiintific al fenomenului OZN

2 iunie 2025

Treizeci si trei de renumiti universitari si oameni de stiinta din întreaga...

Paranormal

OZN-uri pe Valea Hudson

26 mai 2025

O aeronava mare, neidentificata, a aparut în vecinatatea unui mic aeroport din...

Urmatorul Articol

Raza mortala a lui Arhimede a fost un tun cu aburi?

Proiecte solare gigantice

Turnul din Pisa a fost salvat!

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.