«Nu-l pot defini pe Dumnezeu»
– Sunteti cunoscut mai ales ca scriitor si analist al fenomenelor OZN. Care este totusi, specialitatea dumneavoastra, profilul intelectual?
– Am terminat în 1960, la 20 de ani, pentru ca durata de scolarizare era alta, „Facultatea de Matematica-Fizica” dupa cum se numea pe vremea aceea.
«Nu-l pot defini pe Dumnezeu»
– Sunteti cunoscut mai ales ca scriitor si analist al fenomenelor OZN. Care este totusi, specialitatea dumneavoastra, profilul intelectual?
– Am terminat în 1960, la 20 de ani, pentru ca durata de scolarizare era alta, „Facultatea de Matematica-Fizica” dupa cum se numea pe vremea aceea. Dupa o practica de doi ani ca profesor, am fost angajat la Institutul Politehnic Timisoara, lucrând în acelasi timp ca asistent la sectia „calculatoare”.
– Când ati venit în Bucuresti?
– Am venit în 1967 la CEPECA, despre care pot afirma cu tarie ca a fost prima scoala de management din tara noastra.
– Cum se face ca sunteti membru al Academiei de Stiinte Medicale?
– Am lucrat mult în „Informatica medicala”. De fapt acesta este si titlul unei carti la care sunt coautor, carte care a primit Premiul Academiei. Sunt vicepresedinte al Societatii Române de Informatica medicala si am functionat ca director adjunct si director plin la Centrul de Calcul si Statistica Sanitara al Ministerului Sanatatii.
– Cum ati ajuns sa fiti preocupat de fenomenul OZN, pentru ca aici nu mai este vorba de un hobby ci de o reala preocupare?
– Cred ca aceasta problema m-a preocupat întotdeauna.
– Ati avut o experienta în acest sens?
– Da! In copilarie, în casa în care am locuit pâna la patru ani am primit – cred eu – vizita unor omuleti verzi.
– Si mai târziu?
– Sunt sigur ca am vazut în 1978, pe autostrada o asa-zisa farfurie zburatoare.
– Credeti în scenariile apocaliptice privitoare la extraterestri?
– Asemenea scenarii exista înca din antichitate, dar eu nu cred ca aceste civilizatii sunt un pericol pentru noi. O civilizatie superioara din punct de vedere tehnologic, dar agresiva, se autodistruge.
– Cum se împaca cercetarile dumneavoastra în domeniu cu credinta in Dumnezeu?
– Neavând certitudini, trebuie sa gândim pluralist. Sunt lucruri pe care numai religia le poate explica, dar eu nefiind atasat unei dogme decât prin traditie, nu-l pot defini pe Dumnezeu.
Medicamentul care regenereaza dintii
Cercetatorii japonezi propun o solutie pentru „cosmarul” zâmbetelor fara dinti, testând un...
Comentarii