250 g ficat de porc, 2 felii de pâine, 1 ou, 10 g drojdie, 2 linguri faina, 1-2 linguri fulgi de cartofi, 1 lingura „Delicat" sau „Vegeta", 1 lingurita busuioc, 1 lingurita de Mocca piper, pesmet, ulei pentru prajit. Se taie în cubulete mici pâinea. Ficatul se spala si întreg se pune la fiert în 250 ml apa. Dupa ce s-a înmuiat ficatul se trece prin masina de tocat carne. Zeama în care s-a fiert ficatul se toarna peste cubuletele de pâine. Dupa ce s-a racit se sfarma cu furculita si se presara cu drojdie, cu faina, cu fulgi de cartofi si condimente. Pe urma se adauga ouale batute precum si ficatul tocat. Se omogenizeaza foarte bine. Cu mâna umeda se formeaza 8-10 crochete care se trec prin pesmet si se pun la prajit în uleiul cald. Se serveste cu orice fel de garnitura sau salata.
Comentarii