• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Miracolul polinezian

Miracolul polinezian

11 octombrie 2012
in Remedii naturale
A A

Originar din India si raspandit ulterior in arhipelagul Polinezian, fructul numit noni este considerat de numerosi terapeuti si medici un adevarat miracol pentru sanatate, datorita proprietatilor sale imunostimulente, antihipertensive, antiinflamatorii, antipiretice, antihistaminice, antibacteriene si analgezice. Numai faptul ca ajuta organismul sa se regenereze la nivel celular, marind astfel considerabil puterea de aparare in mod natural impotriva celor mai diferite maladii, face din noni unul dintre cele mai redutabile remedii blande cunoscute pana in prezent si raspandit ca atare relativ recent, in intreaga lume. Privitor la efectele remarcabile ale consumului sucului extras din acest fruct, se vorbeste cu certitudine despre viata sedentara si stres, simptomele tot mai precoce ale imbatranirii, dureri de orice natura, lipsa de energie, somnul deficitar sau chiar diabet si cancer, presiune sangvina crescuta si artrita.

Principalele proprietati ale extractelor din fructul noni

Din nenumaratele informatii care circula tot mai intens in legatura cu noni, am ales sa va prezentam ceea ce intereseaza cel mai mult, respectiv proprietatile si adresabilitatea lor. De precizat ca aceste produse sunt sucurile integrale ori combinate, pulbere, concentrate; marele dezavantaj pentru potentialul consumator roman il constituie preturile ridicate, care insa in timp ar putea deveni mai acceptabile.
1) Prevenirea si protectia contra cancerelor. Noni poate exercita o actiune profilactica asupra acestei maladii neiertatoare, fie in prima faza de formare a ei, fie chiar si in faza finala de evolutie. Din acest motiv, efectul antioxidant al produselor respective este cu atat mai important si reprezinta un argument in plus in favoarea informarii populatiei.

2) Ameliorarea simptomelor artritei. Exista mai multe modalitati prin care noni poate realiza acest lucru. In artrita, durerea este simptomul principal perceput de bolnav, ea fiind alungata datorita proprietatilor analgezice ale fructului. El contine scopolatina (a nu se confunda cu teribilul drog scopolamina, denumit si "respiratia diavolului"), foarte eficace ca antiinflamator si inhibitor de histamine. De asemenea, compozitia acestuia face posibila imbunatatirea calitatii celulelor, micsorand totodata problemele articulatiilor si ale tesuturilor aflate in legatura cu ele.

3) Combaterea afectiunilor cardiace. Noni poate lupta cu succes impotriva hipertensiunii arteriale, a maladiilor cardiace si a apoplexiei. Unii cercetatori sunt de parere ca fructul poate ajuta si la promovarea unei structuri sanatoase a intregului sistem circulator si la reducerea simptomatologiei bolilor inimii. In cadrul unui studiu in acest sens, peste 85% din subiecti au observat o scadere importanta a tensiunii arteriale pe durata consumului de noni.

4) Intarirea sistemului imunitar. Aceasta se poate realiza ameliorand un sistem care functioneaza bine, stimuland componentele unui sistem deficitar sau diminuand activitatea unui sistem imunitar hiperactiv. Mecanismul folosit de sucul de noni pentru a realiza asemenea functii diferite se numeste adaptogeneza.

5) Reducerea simptomelor fibromialgiei. Multe persoane care sufera de aceasta maladie acuza o anume pierdere de energie. Or, un efect colateral al consumului de noni este tocmai aportul de energie, fapt confirmat de circa 77% din pacientii intervievati.

6) Fortificarea structurii celulare. Se crede ca sucul de noni fortifica si ajuta la mentinerea structurii celulare, actionand ca un adaptogen ce poate ajuta celulele bolnave sa se vindece singure.

7) Controlul diabetului si al astmului. Noni ajuta la reglarea secretiei de insulina de catre pancreas si deci la tinerea sub control a diabetului. Prin stimularea productiei corporale de scopolatina si de oxid nitric se reduc simptomele bolii si in special circulatia deficitara si tulburarile de vedere. Pe de alta parte, scade si gravitatea simptomelor astmului, imbunatatind totodata structura celulara a bronhiolelor.

8) Tratarea depresiilor si a dependentei. Capacitatea fructului de a regla substantele biochimice naturale precum hormonii cerebrali sta la baza faptului ca numerosi consumatori de noni se simt mai putin deprimati dupa aceasta terapie. Foarte important, acelasi produs ajuta la eliminarea dependentei de stupefiante (heroina, cocaina, marijuana), de nicotina sau de alcool, precum si de consumul necontrolat al anumitor medicamente.

Din lunga lista a beneficiilor consumului de noni (fruct, suc sau alte produse), sa mai amintim, succint: ameliorarea durerilor, ajutor in scaderea greutatii corporale, tratarea hiperactivitatii, a deficitului de atentie, a migrenelor, protectia contra accidentelor vasculare cerebrale, reducerea nivelului colesterolului, stimularea memoriei si in general imbunatatirea sanatatii celulelor creierului, intarirea sistemului nervos, ameliorarea sanatatii pielii, detoxifierea organismului (in cazul ficatului, ritmul acesteia creste cu peste 50%).

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Don Juanii ecranelor de acum 20 de ani

Urmatorul Articol

Infectiile urinare la adult

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Infectiile urinare la adult

Petra, orasul din piatra

Triumful lui Tintoretto

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.