De cateva zile, aveti vocea usor ragusita, fara sa va supere vreun alt simptom care ar putea trada debutul unei raceli. Situatia nu va displace profund, aveti senzatia ca glasul dumneavoastra suna mult mai senzual asa. Problema insa se agraveaza, in cateva zile nu mai aveti puterea sa articulati nici o silaba, ceea ce devine cu siguranta destul de deranjant. Descoperiti ce solutii ne pun la dispozitie specialistii homeopati.
Daca se intampla sa suferiti adesea de laringita
De la primele semne de boala luati trei granule de Aconit 5 CH de trei ori pe zi. Daca simptomele se agraveaza in timp si sunt insotite si de febra, optati pentru Belladonna. In schimb, daca debutul este brutal, preferati Ferrum Phosphoricum. Daca raguseala se transforma in tuse grasa, alegeti mai degraba Arum triphyllum si, daca va pierdeti de tot vocea, Populus candicans, 5 CH, de trei ori pe zi.
Daca raguseala este consecinta faptului ca v-ati fortat vocea
Daca, spre exemplu, v-ati petrecut seara intr-o atmosfera viciata, cu mult fum de tigara si zgomot, trebuind sa vorbiti mai tare ca sa va faceti auziti si v-ati trezit dimineata cu gatul iritat si vocea ragusita luati Arnica 5 CH. Atunci cand se impune sa vorbiti pe un ton ridicat, inainte de culcare si dimineata luati trei granule de Arum triphyllum, tot in concentratie 5 CH. Daca pe suprafata corzilor vocale ati dezvoltat un polip, luati Thuya 5 CH.
Cand emotia v-a luat glasul…
Daca tracul sau emotia va lasa fara glas, luati Gelsemium 5 CH de trei ori pe zi. Si daca in urma unei emotii nu va mai puteti face auziti, chiar daca tusea dumneavoastra este sonora, alegeti Ignatia.
Daca problemele pe care le aveti cu vocea dureaza mai mult de doua saptamani
Fie ca este vorba de o laringita sau de un simplu surmenaj, consultati medicul daca tulburarea persista in ciuda tratamentului adoptat. O grija in plus trebuie sa aiba cei care obisnuiesc sa fumeze si sa bea prea mult. In cazul in care vi se intampla sa ragusiti des, este necesar un examen medical al laringelui pentru a exclude posibilitatea existentei unei tumori. De retinut: evitati preparatele pe baza de menta daca urmati un tratament homeopatic.
7 sfaturi pentru a va pastra vocea intacta
– Umeziti-va constant gatul si hidratati-va corespunzator laringele, band apa cat mai des, mai ales in timp ce vorbiti.
– Nu fumati. Fumul de la tigari poate duce in timp la aparitia de edeme ale corzilor vocale, sa limiteze puterea muschiului vocal si sa favorizeze aparitia cancerului laringian.
– Puteti canta si vorbi mai multe ore pe zi, insa fara sa va fortati vreodata vocea.
– Nu va fortati sa vorbiti prea incet sau sa ridicati vocea cand sunteti intr-un cadru unde este dificil sa va faceti auziti (tren, restaurant…). Soptitul duce la deshidratarea laringelui. Pentru a contracara efectele, sugeti pastile Homeovox, cate una pe ora, dupa masa, sau bomboane cu miere.
– Asigurati-va o buna igiena dentara, pentru a pastra pozitia corespunzatoare a dintilor, maxilarului si mandibulei: pronuntia corecta a consoanelor depinde de aceasta.
Intariti sistemul imunitar pentru a face cat mai rar episoade de laringita luand fiole cu laptisor de matca. De asemenea, picaturile cu tinctura de propolis, luate in cure de cate doua saptamani pe luna, cate o picatura pe kilogram corp sunt o metoda pe cat de facila, pe atat de eficienta de a va spori rezistenta la bolile specifice sezonului rece.
– Faceti cand si cand inhalatii, stand cu capul aplecat deasupra unei oale in care se afla apa fierbinte amestecata cu ulei esential de rozmarin, levantica sau pin.
MIHAELA VLAD
Comentarii