500 g peste afumat, 3 cartofi, 4 morcovi, o sfecla rosie, 100 g cascaval, 300 g maioneza.
Se dezoseaza pestele, se taie felii si se asaza pe un platou. Legumele fierte si racite se dau pe razatoare. Se asaza peste peste in ordinea urmatoare: sfecla rosie, cartofi, morcovi. Dupa ce se aranjeaza legumele se presara cascavalul dat prin razatoare, se acopera totul cu un strat de maioneza. Nu se adauga sare, deoarece pestele este sarat.
Supa-crema de ciuperci
500 g ciuperci proaspete, 100 g faina, 150 g grasime, o ceapa, 100 ml smantana, 2 galbenusuri, sare, piper.
Se spala ciupercile si se toaca marunt. Ceapa se caleste, se adauga ciupercile si se lasa la foc potrivit, intr-un vas acoperit. Dupa un sfert de ora se adauga apa si se lasa la fiert. Separat, jumatate din faina se caleste si peste ea se adauga ciupercile. Se mai lasa 15 minute la fiert. Se ia de pe foc si se drege cu galbenusuri si smantana.
Comentarii