• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ciulama cu dovlecei

Ciulama cu dovlecei

23 august 2012
in Retete culinare
A A

 3 dovlecei, 2 cepe mari, o lingurita boia dulce, 2-3 linguri faina, 300 ml smântâna, sare, piper, patrunjel verde.

 Se spala bine dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoare. Amestecul razuit se lasa câteva minute la scurs, nu inainte de a presara putina sare deasupra. Intre timp curatam si spalam cepele, le tocam marunt si le calim intr-o tigaie cu 2 linguri cu ulei. Scurgem dovleceii razuiti si ii adaugam in tigaie, peste ceapa, punând si boia dulce. Intr-un bol se pune smântâna si o batem cu faina fara a forma cocoloase. Adaugam sosul de smântâna peste amestecul de legume calite, punem piper, patrunjel verde, sarea si mai lasam putin pe foc.

Tarta cu prune

 500 g faina, 400 g smântâna, 300 g zahar pudra, 3 oua, 1 plic praf de copt, 750 g prune, 25 g unt, sare.

 Smântâna se amesteca bine cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt, faina si se framânta pâna obtinem un aluat ceva mai moale. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Deasupra aluatului se pun prunele desfacute in doua, fara sâmburi. Se coace la foc potrivit. Când este gata se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zaharul ramas si se portioneaza.

ShareTweet
Articolul precedent

Somnul are secretele lui

Urmatorul Articol

Mici trucuri antistres

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Mici trucuri antistres

Atitudinea autoritatilor franceze

Suferintele familiei Kennedy

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.