3 dovlecei, 2 cepe mari, o lingurita boia dulce, 2-3 linguri faina, 300 ml smântâna, sare, piper, patrunjel verde.
Se spala bine dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoare. Amestecul razuit se lasa câteva minute la scurs, nu inainte de a presara putina sare deasupra. Intre timp curatam si spalam cepele, le tocam marunt si le calim intr-o tigaie cu 2 linguri cu ulei. Scurgem dovleceii razuiti si ii adaugam in tigaie, peste ceapa, punând si boia dulce. Intr-un bol se pune smântâna si o batem cu faina fara a forma cocoloase. Adaugam sosul de smântâna peste amestecul de legume calite, punem piper, patrunjel verde, sarea si mai lasam putin pe foc.
Tarta cu prune
500 g faina, 400 g smântâna, 300 g zahar pudra, 3 oua, 1 plic praf de copt, 750 g prune, 25 g unt, sare.
Smântâna se amesteca bine cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt, faina si se framânta pâna obtinem un aluat ceva mai moale. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Deasupra aluatului se pun prunele desfacute in doua, fara sâmburi. Se coace la foc potrivit. Când este gata se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zaharul ramas si se portioneaza.
Comentarii