O rata, 50 g slanina, 100 g ulei, cartofi, 3 oua, 3 cepe, 40 ml otet, maghiran, piper, sare.
Se curata bine rata, se spala, se zvanta, se impaneaza cu slanina, se freaca bine cu sare, se presara in interior cu maghiran pisat, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor. Din cand in cand se stropeste rata cu sosul format in tava iar cand este gata, se scoate din cuptor, se portioneaza, iar sosul format in tava se pune intr-o sosiera. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisor si se fierbe in otet amestecat cu apa si sare. Ouale fierte separat, se curata si se toaca marunt. Cartofii, ceapa, ouale, putin ulei, piperul si sarea se amesteca intr-un bol. Cand servim friptura se pune, dupa gust, si sosul oprit.
Covrigei cu sare si chimen
900 g faina, 250 g smantana, 250 g unt, 2 galbenusuri, 50 g drojdie, 150 ml lapte, 2 lingurite zahar, sare.
Drojdia se amesteca bine cu zaharul si se adauga laptele pana devine ca o pasta subtire. Se lasa sa creasca putin, apoi se framanta un aluat cu restul ingredientelor. Aluatul se intinde mai gros. Se taie covrigei cu forma specifica. Se ung cu albus, se presara sare, chimen si se coc la foc potrivit.
Comentarii