1,5 kg crap, o varza acra mare, 100 ml ulei, 3-4 rosii, 1 ardei gras, piper, sare, marar.
Crapul se curata, se spala si se portioneaza. Se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute. Varza se taie, se caleste in ulei, se adauga rosiile curatate de coaja, ardeiul verde taiat feliute, mararul si putin piper. Varza astfel calita se asaza intr-un vas lung de Jena iar deasupra se pun bucatile de crap. Se da la cuptor, la foc potrivit. In timp ce se coace, se unge din cand in cand cu zeama din vas. Se serveste cald dupa ce pestele s-a rumenit.
Fursecuri cu nuca
200 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 4 oua, o lingura rom, coaja de lamaie, 60 g miez de nuca, 50 g zahar tos.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu untul moale. Se adauga, coaja de lamaie rasa, romul, faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, se unge cu albus batut si se presara cu zahar tos amestecat cu miez de nuca taiat cu cutitul. Se taie apoi in romburi, se pun intr-o tava unsa si se coc la foc potrivit.
Comentarii