6 bucati ceafa, sare, piper, o lingurita boia iute, 100 ml smantana, marar, patrunjel.
Bucatile de ceafa se sareaza, se pipereaza si se dau la frigider pentru o ora. Dupa aceea se pun la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. Se scoate carnea, iar in uleiul incins se incorporeaza o lingurita de boia iute. Se pune din nou carnea si se adauga o cescuta cu apa. Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. La sfarsit se incorporeaza si smantana in sos si se mai da in cateva clocote. Se presara marar si patrunjel tocat si se ia de pe foc.
Prajitura cu mere
O cana fulgi de ovaz, o cana lapte de soia, o lingura miere, 2 mere rase, ulei, seminte de in, seminte de susan, o mana de stafide, esenta de vanilie.
Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele de soia, peste care se pun, pe rand, stafidele, semintele, mierea, esenta de vanilie, un strop de ulei si merele. Se lasa compozitia o jumatate de ora, pentru a se inmuia fulgii de ovaz, dupa care se intinde compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt unsa cu putin ulei. Se introduce in cuptorul bine incins si se lasa la cuptor aproximativ 40-50 minute, pana se rumeneste bine.
Comentarii