2 cepe, ulei pentru prajit, o cana orez cu bobul lung, 3 cani supa de pui, 500 g spanac, sare, piper.
Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, pana devine sticloasa. Spanacul se curata, se spala si se taie. Peste ceapa se adauga orezul si se caleste putin, amestecand mereu. Se adauga supa de pui, se amesteca si se pun spanacul taiat, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 15-20 minute.
Sufleu de branza
250 g branza telemea de vaca sau oaie, 125 g unt, o lingura pesmet, 300 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, piper, 50 g cascaval ras.
Se amesteca galbenusurile de la 3 oua cu branza rasa pe razatoare, 100 g de unt topit, faina si laptele. Se pune piper si se amesteca bine. Separat se bat albusurile si se pun peste amestecul facut mai devreme, se incorporeaza usor, astfel incat compozitia sa ramana pufoasa. Se unge cu unt o tava din sticla termorezistenta, se tapeteaza cu pesmet si se pune compozitia. Se presara deasupra cascavalul ras si se baga tava in cuptorul incins bine. Se lasa la foc mare 20 de minute, pana cand se rumeneste usor. Se serveste cald.
Comentarii