• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Stavrid cu sos tartar

Stavrid cu sos tartar

29 mai 2019
in Retete culinare
A A

 6 stavrizi, sos tartar, 3 cartofi, 1 morcov, o ceapa, o legatura patrunjel verde, sare.

 Se curata cartofii, morcovul si ceapa si se pun la fiert intregi, intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare. Dupa ce zarzavatul s-a inmuiat, se scoate si in zeama ramasa se pun stavrizii curatati si fara capete. Se fierb la foc mic, acoperiti complet cu apa pana cand carnea se desface de pe oase. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi se scot cu mare grija sa nu se sfarame. Se asaza pe un platou si se orneaza cu cartofii si morcovul. Se acopera cu sos tartar, cu o ora sau doua inainte de a fi serviti. Se pot folosi, in loc de stavrizi, cod, merluciu sau scrumbii.

Sufleu de mere

 1,5 kg mere, 120 g unt, 8 oua, 250 g zahar, 100 ml vin alb, esenta de vanilie.

 Merele se curata, se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita cu zaharul, esenta si vinul. Se tine vasul pe foc, pana ce vinul scade si merele se inmoaie. Se paseaza merele si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile, se incalzesc din nou, se ia vasul de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce se raceste. Se adauga la compozitie albusurile batute spuma, se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Se da vasul la cuptor cu foc iute, pana ce se rumeneste sufleul.

ShareTweet
Articolul precedent

Masti cu fructe de padure

Urmatorul Articol

Despre scepticismul cel rau

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Despre scepticismul cel rau

Cea mai curajoasa evadare

Un tezaur de fosile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.