• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 19 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 19 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata de cuscus cu omleta

Salata de cuscus cu omleta

31 august 2020
in Retete culinare
A A

 200 g cuscus, 4 oua, 4 cepe, 1 dovlecel, 3 rosii, 3 linguri suc de lamâie, 5 linguri ulei de masline, o legatura marar, o legatura patrunjel, 2-3 frunze menta, 2 fire de busuioc, sare, piper.

 Puneti cuscusul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti imediat. Adaugati si grisul in salatiera si amestecati cu furculita. Stropiti-l cu sucul de lamâie si 4 linguri ulei de masline. Puneti rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt si verdeata maruntita. Presarati sare si piper dupa gust, acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore. Bateti ouale intr-un bol cu sare si piper. Incalziti o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie mica. Coaceti jumatate din compozitie pe ambele parti. Coaceti si a doua omleta din restul compozitiei. Lasati sa se raceasca, apoi taiati cubulete omletele. In momentul servirii, verificati asezonarea grisului, incorporati omleta si presarati totul cu busuioc.

Prajitura cu piersici si ciocolata

 170 g faina, 40 g amidon de porumb, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 30 g cacao, 4 oua, praf de copt, 4 piersici mari, sare, 50 g ciocolata amaruie (pentru decor).

 Se pune untul moale in vasul mixerului, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea si se mixeaza, la viteza medie, pâna se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga ouale, unul câte unul. Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa se raceasca. Atentie, ciocolata trebuie sa fie inca lichida. Apoi se adauga in crema de unt si se mixeaza in continuare, la viteza medie. Se amesteca faina, amidonul, praful de copt, cacaua si se cerne apoi direct in aluatul prajiturii. Doua piersici se taie in cubulete mici si celelalte doua se taie in feliute potrivite. Cubuletele se pun in aluat, iar feliile de piersica se folosesc pentru a orna prajitura. Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu unt si faina si se orneaza  cu feliile de piersica oprite. Se coace prajitura, aproximativ 30 de minute la foc potrivit. Când este gata se lasa sa se raceasca, apoi o putem pudra cu zahar farin sau cu 50 g ciocolata amaruie topita.

ShareTweet
Articolul precedent

Ten luminos

Urmatorul Articol

OZN – intrebari si raspunsuri

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Femina Club

Sos de ciuperci

10 august 2025

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura...

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Urmatorul Articol

OZN - intrebari si raspunsuri

Miguel de Buria - sclavul devenit rege

Misterioasele mumii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.