250 g ton maruntit, 2 oua, 2 cartofi, 2 morcovi, 3 catei de usturoi, patrunjel si marar verde, 2 linguri gris, zeama de la jumatate de limeta, seminte de in si susan.
Legumele se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol se pune tonul, legumele razuite, verdeata tocata marunt, ouale, zeama de la limeta si se amesteca totul bine. Se adauga si grisul, omogenizand bine compozitia. Cu mainile usor umede se ia cate putin din compozitie si se formeaza chiftele, care se dau prin semintele de in si susan. Se pun bilutele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru de aproximativ 45 minute.
Biscuiti cu ciocolata
250 g unt, 300 g fulgi ciocolata amara, 5 oua, 300 g zahar, 150 g faina, 1 praf de sare.
Se pune untul sa se topeasca pe aburi, impreuna cu 100 g fulgi de ciocolata si cu zaharul. Se amesteca bine si se lasa la racit, apoi se adauga in compozitie ouale, faina si restul de fulgi de ciocolata. Se amesteca si se obtine un aluat moale din care se formeaza gramajoare, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa un spatiu de 2-3 cm intre ele, pentru ca isi vor mari volumul. Se da tava la cuptorul incalzit, la foc mediu, timp de 35-40 minute.
Comentarii