4 pulpe pui, o lingura unt, sare, 2 catei usturoi, o lingurita rasa boia de ardei dulce, 2 linguri vin sau otet de mere diluat, 2 linguri ulei, sare.
Se pune intr-o cratita uleiul la incins, se adauga usturoiul pisat, pulpele si apa, apoi se presara sare. Se lasa sa se rumeneasca inabusit, cu capac, la foc domol. Se intorc pulpele pe toate partile sa se rumeneasca uniform, dar sa nu se prinda de cratita. Cand a scazut apa, se adauga boiaua, vinul si untul peste pulpe si se da la cuptor. Se servesc cu sosul lasat.
Budinca de macaroane
250 g macaroane, 150 g sunca, 200 g parmezan, 4 oua, 50 g unt, 2 linguri faina 1 pahar smantana.
Macaroanele se fierb in apa sarata. Cand sunt gata se amesteca bine cu putin unt, sunca taiata marunt si parmezan ras. Se adauga galbenusurile si se amesteca usor, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se prepara un sos alb din unt, faina si smantana, care se amesteca bine cu compozitia si se coace intr-o forma unsa cu unt. Deasupra se presara parmezan.
Comentarii