• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 7 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 7 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Varza murata cu afumatura si orez

Varza murata cu afumatura si orez

13 martie 2023
in Retete culinare
A A

 2 verze medii murate, 150 g orez, o ceapa mare, o lingura untura porc (sau 3-4 linguri de ulei), 250 g fleica afumata, 200 g jumari de porc, 150 ml bulion de rosii, o lingura pasta de ardei, 2 linguri marar tocat, o jumatate lingurita cimbru uscat, sare, piper.

 Se spala verzele, se scurg bine si se toaca marunt. Intr-o cratita incapatoare se topeste untura sau se incalzeste uleiul si se caleste la foc mic ceapa tocata. Se adauga varza si se caleste 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Apoi se adauga bulionul de rosii, pasta de ardei, mararul, cimbrul, afumatura tocata cuburi, jumarile si 2 cani cu apa fierbinte. Se sareaza dupa gust, se amesteca bine, apoi se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pana cand varza se inmoaie. Dupa aceea se pune orezul spalat, se mai adauga apa calda daca este nevoie si se continua fierberea pana cand orezul este gatit si a absorbit tot lichidul. Se poate pune cratita la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata.

Negresa de post cu nuci

 Aluat: 500 g faina, 150 g zahar, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, sare, 70 g nuci tocate, 350 g gem, 150 ml ulei, 400 ml apa minerala.

 Decor: 40 g nuci tocate, 3 linguri zahar pudra vanilat.

 Se pun intr-un bol faina, zaharul, cacaua, sare, nucile si praful de copt. Se amesteca totul bine pentru omogenizare, se adauga apoi gemul (dupa preferinte), uleiul, apa minerala si se mai amesteca inca o data foarte bine ingredientele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22×30 cm) se toarna aluatul si se niveleaza bine pe toata suprafata. Se presara nucile si se cerne deasupra zaharul pudra vanilat. Se coace la foc potrivit pentru 35-40 de minute. Se taie numai dupa ce s-a racit complet.

ShareTweet
Articolul precedent

Masti cu fructe

Urmatorul Articol

Grupul civil UAPx cauta OZN-uri

Articole Similare

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Urmatorul Articol

Grupul civil UAPx cauta OZN-uri

Erau taranii medievali mai putin stresati?

Carti stravechi scoase la lumina (2)

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

27 noiembrie 602 – Împaratul bizantin Mauriciu este executat

3 decembrie 2025

A fost o zi rece de toamna târzie, care avea sa marcheze...

Citeste mai departe
Blitz

Filme care au schimbat lumea

3 decembrie 2025

Cinematografia este o arta care nu doar deconecteaza si ne face sa...

Citeste mai departe
Blitz

Zabrenicele Bucovinei

3 decembrie 2025

Doua colectii importante si doua personalitati esentiale pentru istoria muzeografiei românesti, Alexandru...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sfaturi „de sezon” pentru pacientii cu tiroidie

3 decembrie 2025

Perioada rece a anului creste nevoia organismului de hormoni tiroidieni. Din acest...

Citeste mai departe
Femina Club

Ridurile pot fi estompate

3 decembrie 2025

O îngrijire atenta a tenului va poate salva de obsesia trecerii anilor...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 decembrie 2025

3 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti profund îngrijorati de aspectele financiare legate de o proprietate...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.