700 g file somon, o lamaie mare, piper rosu, o lingura amestec ierburi pentru peste, 2-3 linguri ulei de masline, sare.
Se spala fileul si se usuca bine cu un servet. Se stropeste cu zeama de la juma-tate de lamaie. Se presara amestecul de ierburi peste peste, se asezoneaza cu sare si se presara boabe de piper rosu. Se lasa 10 minute sa se patrunda aromele, se pun deasupra doua linguri cu ulei de masline, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pun pe gratarul incins, uns cu o lingura de ulei. Dupa ce se lasa aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, se scoate din folie, se stropeste cu zeama de la jumatatea de lamaie ramasa si se pune pe grill 1-2 minute pe fiecare parte. Nu se lasa mai mult, pentru ca se va usca si va de-veni sec.
Tarta cu visine
500 g visine, faina cat cuprinde, 125 g zahar, 3 oua, 250 ml smantana de gatit, unt pentru uns forma.
Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul cate unul si se bat bine. Se adauga smantana, se amesteca din nou si se obtine un aluat ase-manator celui de clatite, dar mai gros. Se unge o forma de tarta cu unt, se pun fructele fara samburi si se toarna aluatul deasupra. Se lasa la cuptor aproximativ 40 minute pana se rumeneste frumos. Visinele se pot inlocui cu cirese sau cu capsuni.
Comentarii