• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 7 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 7 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata de legume cu sos de kefir

Salata de legume cu sos de kefir

8 ianuarie 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

250 g fasole verde, 250 ml supa de legume, zeama de la o lamâie, 250 g varza, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert, sare de mare.

Pentru sos: 250 g kefir, o ceapa, zeama de la o lamâie, o legatura cozi de ceapa verde, o legatura patrunjel, tarhon verde.

Se pune pe foc supa de legume cu zeama de lamâie si se fierbe în ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se amesteca bine cu sare, se opareste cu 1/2 ceasca de supa de legume fierbinte si se framânta cu mâna pâna ce se înmoaie. Telina taiata betisoare se pune în zeama în care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba încet câteva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie în 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se asaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamâie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se asaza lânga legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamâie, se încorporeaza verdeata tocata, se potriveste de sare, piper si se toarna peste legume.

 

Trigoane cu brânza

300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Se încinge cuptorul bine. Se pune telemeaua într-un castron, se sfarâma cu furculita, se adauga cascavalul ras, oul batut si se amesteca bine. Se omogenizeaza untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se împatureste în trei, pe lung. Pe coltul aluatului împaturit se pune o lingura cu brânza si se acopera cu celalalt colt, formându-se un triunghi. Se continua asa pâna la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rând, si celelalte foi, pâna ce se termina amestecul de brânza. Se asaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pâna ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de brânza se pot încorpora – dupa gust – patrunjel, marar, busuioc etc. –, iar înainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 8-14 ianuarie 2024

Urmatorul Articol

Postura atragatoare

Articole Similare

Femina Club

Ridurile pot fi estompate

3 decembrie 2025

O îngrijire atenta a tenului va poate salva de obsesia trecerii anilor...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

Postura atragatoare

Onicomicoza, o boala putin cunoscuta

„Arme care au faurit România” – periplu prin istoria militara

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

27 noiembrie 602 – Împaratul bizantin Mauriciu este executat

3 decembrie 2025

A fost o zi rece de toamna târzie, care avea sa marcheze...

Citeste mai departe
Blitz

Filme care au schimbat lumea

3 decembrie 2025

Cinematografia este o arta care nu doar deconecteaza si ne face sa...

Citeste mai departe
Blitz

Zabrenicele Bucovinei

3 decembrie 2025

Doua colectii importante si doua personalitati esentiale pentru istoria muzeografiei românesti, Alexandru...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sfaturi „de sezon” pentru pacientii cu tiroidie

3 decembrie 2025

Perioada rece a anului creste nevoia organismului de hormoni tiroidieni. Din acest...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 decembrie 2025

3 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti profund îngrijorati de aspectele financiare legate de o proprietate...

Citeste mai departe
Istorii

Spioana favorita a lui Churchill

3 decembrie 2025

Într-o camera ieftina a hotelului Shelborne din Londra, la 15 iunie 1952,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.