• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 27 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 27 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tort de portocale

Tort de portocale

27 februarie 2002
in Retete culinare
A A

Blatul: 4 galbenusuri, 140 g zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, 140 g nuci date prin masina, 4 albusuri, pesmet alb.
Crema: 2 galbenusuri, zeama unei portocale, 40 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vailat, 3 linguri de vin alb bun, 250 g frisca.
Glazura: 200 g zahar pudra, zeama unei jumatati de portocala.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pâna când amestecul creste si se albeste. Se picura câte putin din sucul portocalei, se adauga si coaja rasa, apoi nucile date prin masina si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea moale, se adauga putin pesmet alb cernut fin. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hârtie. Se coace la foc moale. Pentru crema, se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul pudra, se adauga câte putin suc de portocala, apoi zaharul vanilat si vinul. Se amesteca bine si se fierbe in bain-marie. Când se ingroasa, se pune la rece, apoi se amesteca cu frisca. Blatul rece se taie in doua sau trei si se umple cu crema preparata, iar pe deasupra se pune glazura, pregatita din: 200 g zahar pudra amestecat cu zeama de la o jumatate de portocala. Se picura apa fierbinte pâna se obtine un sirop gros, care se toarna peste tort. Acesta se tine câteva clipe la gura cuptorului pentru a capata luciu. Se garniseste cu felii de portocala date prin sirop de zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

18 – 24 februarie

Urmatorul Articol

Vremelnicie pierduta

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Vremelnicie pierduta

Supercomputer pentru Stephen Hawking

ARTA FASCINATIEI

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.