O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei kapia, o telina mica, 100 g mazare, 2 foi dafin, 2 litri apa, 50 g cuscus, patrunjel verde, sare, piper.
Se curata legumele de coaja, se spala bine si se maruntesc dupa preferinta, apoi se pun într-o oala, la foc mic, cu putina apa pentru a se înabusi. Dupa aceea se adauga mazarea, frunzele de dafin si se completeaza restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Se adauga cuscusul, se mai fierbe câteva minute, în functie de instructiunile de pe ambalaj. La urma se potriveste gustul de sare, piper si se adauga patrunjel proaspat tocat.
Placinta cu spanac si brânza
30 g unt, 25 ml ulei, 2 fire ceapa verde, 750 g spanac, sare, piper, oregano, 400 g brânza telemea, 4 oua, o legatura patrunjel, 1 pachet foi de placinta.
Pentru uns: 30 g unt, 1 ou.
Se spala spanacul în mai multe ape, se scurge si se lasa într-un bol mare. Se pune pe foc un vas, se adauga untul, uleiul si se lasa pâna se topeste untul, apoi se adauga ceapa verde tocata si se caleste la foc mic. Se pun spanacul, sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pâna se înmoaie. Spanacul calit se pune într-un bol, se adauga telemeaua rasa, ouale, patrunjelul tocat si se amesteca bine totul. Intr-o tava unsa cu unt topit, se asaza 2 foi de placinta, se ung cu unt topit, se mai adauga 2 foi de placinta unse din nou cu unt topit si se pune un strat generos din amestecul de spanac. Se acopera cu alte 2 foi de placinta, se ung cu unt topit, se mai pun 2 foi de placinta, se ung din nou cu unt topit si repeta totul pâna se termina compozitia de spanac. Se termina cu foi de placinta care se ung cu unt topit si un ou batut. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Se da la cuptor, la foc potrivit, timp de o ora.
Comentarii