500 g carne macra, 100 g unt, smântâna, 2-3 oua, 100 g ceapa, 100 g franzela, 50 g untura sau ulei, 50 g cascaval, sare, piper. Carnea macra (fiarta sau fripta), impreuna cu ceapa calita si cu franzela muiata in apa rece sau lapte si bine stoarsa, se trece prin masina de tocat, de doua ori, cu sita foarte deasa. Se adauga in tocatura galbenusurile crude si smântâna si se potriveste la gust cu sare si piper macinat fin. (Galbenusurile si smântâna se adauga putin câte putin, amestecând mereu cu o lingura de lemn, pâna ce compozitia devine uniforma). Se adauga apoi albusul batut spuma si se amesteca usor, pentru a ramâne compozitia pufoasa. Se pune intr-o tava bine unsa cu o parte din unt si bine presarata cu pesmet fin. Dupa ce s-a asezat si s-a netezit compozitia, se presara cascaval ras, se stropeste cu restul de unt si se introduce in cuptorul bine incalzit. Se coace 30-35 minute, pâna se rumeneste. Budinca se serveste fierbinte, cu sos tomat si cu smântâna, dupa plac.
Comentarii