• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 26 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 26 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cum sa nu ne vina rau la masa de Anul Nou

Cum sa nu ne vina rau la masa de Anul Nou

27 decembrie 2006
in Consultatii fara plata
A A

Abia a trecut Craciunul cel "asortat" cu traditionalele preparate din carne de porc, cu vinuri, cu cozonaci si cate si mai cate, ca bate la usa un alt festin, cel de Revelion. Cum sa facem, asadar, sa nu ne vaduvim papilele gustative de aromele gastronomice dar in acelasi timp, sa ne mentinem sprinteni la trup si la minte, iar stomacul asediat din toate directiile sa nu dea semne de slabiciune? Iata cateva sugestii in acest sens.

Mancati conform… regulamentului interior!

Este cunoscut faptul ca masa de sarbatori difera, in principiu, de la o regiune la alta. Intr-un fel arata acest festin in Bucovina sau la Iasi, in alt fel in Maramures, in alt fel in Oltenia sau in Delta sau in inima Baraganului. Efectele abuzurilor sunt insa cam aceleasi, pretutindeni. Prevenirea neplacerilor de a doua zi ar trebui sa tina cont de doua reguli principale:

– Evitarea exceselor, mai ales de alcool.

– Privilegierea calitatii felurilor de mancare alese pentru masa-meselor si a mancarurilor mai putin obisnuite, care nu se consuma in mod frecvent.

Un element foarte important se refera si la pastrarea, pe cat posibil, a deprinderilor alimentare specifice fiecaruia dintre noi, ramanand astfel mai degraba responsabili, decat victime ale evenimentelor. Chiar daca avem de-a face cu un meniu foarte bogat, avem si libertatea deplina de a alege cantitatea de alimente pe care o vom consuma. Si aceasta, fixandu-ne in prealabil cateva repere…

 De obicei, masa de Revelion e prevazuta pentru ore tarzii din noapte, cum nu se procedeaza in mod curent. Pentru a evita ca la momentul respectiv sa fim atat de infometati, incat sa navalim asupra bucatelor, o gustare usoara servita mai devreme ne va face mai ponderati.

– Inaintea inceperii mesei, e bine sa ne informam in legatura cu meniul complet, pentru a pune ochii fix pe acele mancaruri care ne fac realmente placere, din care insa nu trebuie sa consumam cantitati pantagruelice.

– Cereti sa vi se serveasca doar cantitatea asupra careia v-ati decis. Daca farfuria da totusi pe dinafara ori daca v-ati supraestimat foamea si poftele, nu ezitati sa mai lasati ceva in ea, chiar cu riscul de a va aminti ca in copilarie ati fost educati sa mancati tot, fiindca "asa e frumos".

– Mancati incet, pentru a face ca placerea sa dureze mai mult timp, cu o cantitate de alimente mai redusa si pentru a sesiza astfel mai usor semnalul de satietate.

– Daca simtiti ca "nu mai e loc" si pentru desertul care va place atat de mult, puneti deoparte o portie pentru mai tarziu, cand foamea va va da tarcoale din nou.

– La capitolul bauturi alcoolice – si el generos, desigur, la masa de Revelion – trebuie multa cumpatare, macar din doua motive: continutul lor ridicat in calorii si slaba valoare nutritiva. E bine sa nu le amestecati, ci sa alegeti maximum doua feluri. Eventual, dupa cum se obisnuieste, o bautura "tare" si apoi un vin. In rest, se recomanda apa plata, apa carbogazoasa, sucuri de legume si de fructe sau chiar lapte.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Leacurile mereu verzi

Urmatorul Articol

VIP-uri care au ridicat din greu paharul

Articole Similare

Consultatii fara plata

Urgente pe canicula

23 iunie 2025

Este foarte limpede ca transformarile climatice anuntate de meteorologi au si o...

Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Consultatii fara plata

Stresul, la originea urticariei?

2 iunie 2025

Caderea parului, tensiune musculara, probleme ale stomacului... Stresul poate provoca o multime...

Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Urmatorul Articol

VIP-uri care au ridicat din greu paharul

Foaie pentru vin, carnati si excese

Roluri din spectacolul vietii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

19 iunie 1953 – Executia sotilor Rosenberg

23 iunie 2025

În seara zilei de 19 iunie 1953, închisoarea Sing Sing din New...

Citeste mai departe
Blitz

Tom Cruise, actor si cascador

23 iunie 2025

Într-o epoca în care efectele speciale generate pe calculator domina industria cinematografica,...

Citeste mai departe
Blitz

Milenii de exploatare a sarii

23 iunie 2025

Rezultatele a 20 de ani de cercetare arheologica în vechea zona de...

Citeste mai departe
Femina Club

„Secretele” rujurilor

23 iunie 2025

Pentru a fi... senzuale, netede si catifelate, buzele se îngrijesc la fel...

Citeste mai departe
Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 23-29 iunie 2025

23 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti pregatiti sa luati initiativa si sa mergeti dupa ce...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.