• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 30 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 30 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Dieta echilibrata

Dieta echilibrata

25 aprilie 2007
in Frumusete
A A

Spuneam ca prin dieta „Okinawa”, ce permite slabitul intr-un ritm ce tine cont de nevoile organismului, in 8 zile putem slabi cu 3 kg. Accentuam faptul ca dieta stabilita de dr. Florence Stamolk se bazeaza pe calitatile nutritive ale catorva alimente cum ar fi pestele, legumele si fructele, unele uleiuri si soia. Concret, iata cum arata dieta propusa.

La micul dejun aveti de ales intre o ceasca de ceai (neindulcit), cu lamaie, 40 g fulgi de ovaz cu 150 ml lapte de soia imbogatit cu calciu, sau o ceasca de ceai neindulcit, 40 g branza si 60 g paine. Gustarea va fi compusa dintr-un fruct si un ceai fara zahar. Drept bonus, fie la pranz, fie seara, puteti savura un pahar cu vin rosu, dar nu mai mult de 100 ml.

In prima zi a dietei, la pranz puteti manca: 160 g peste cu garnitura de 100 g orez fiert, asezonat dupa gust, si 100 g salata de varza rosie, cu o lingurita de ulei de masline si patrunjel. Ca desert, o para. La cina veti manca o pulpa de pui (fara pielita), 40 g sunca slaba, 100 g salata de castraveti, cu o lingurita de ulei, iar ca desert, 40 g piscoturi de sampanie si o portocala.

A doua zi, la pranz: salata de andive, cu lamaie si o lingurita de ulei, 100 g peste cu garnitura, 100 g piure de legume (morcovi si cartofi) peste care ati pus o lingurita de ulei de masline. Masa se completeaza cu 1 iaurt si o jumatate de mango. La cina: o supa de linte, pregatita din 30 g linte cruda, morcov, ceapa, usturoi, doua oua fierte, salata de vinete, cu o lingura de ulei de masline, 1 iaurt cu soia, 2 mandarine.

A treia zi, la pranz: 100 g salata de spanac, cu migdale, busuioc si o lingurita de ulei, 100 g peste, broccoli cu usturoi si o lingurita de ulei, 1 iaurt, 1 mar copt. Pentru cina pregatiti: salata de sfecla (100 g), cu patrunjel si o lingurita de ulei, 100 g scoici, praz cu patrunjel si o lingurita de ulei de masline, 40 g branza, 40 g paine, 150 g fructe (pepene si kiwi).

In a patra zi, la pranz veti manca: o salata de morcov ras, cu o lingurita ulei, 100 g pastrav, preparat la cuptor, pe un strat de ciuperci, 40 g paine, 150 g fructe, la alegere. La cina: o jumatate de pomelo, 100 g escalop de curcan, cu rosii, ceapa si o lingurita de ulei de masline, 100 g fulgi de grau, o crema desert cu soia, o para coapta.

In a cincea zi, dejunul este compus din: 100 g orez cu masline, friptura de pui (o pulpa fara pielita), crema-desert cu soia si caise, un mar. La cina: supa de legume (fara cartofi), 100 g sardele, cu lamaie si busuioc, 40 g branza, 40 g paine, 1 kiwi. Pranzul in cea de-a sasea zi consta in: o salata de andive, 150 g peste cu ciuperci la gratar, 40 g branza, 40 g paine, o portocala. 

La cina veti savura: hasmatuchi, peste care puneti o lingurita de ulei, friptura de pui cu salata de rosii, cu usturoi si o lingurita de ulei de masline, 25 g branza, 40 g paine, 150 g fructe. In a saptea zi, la pranz aveti: o salata de rosii cu lamaie, piper, patrunjel si o lingurita de ulei de masline, 100 g cotlet de porc la gratar, cu conopida fiarta in aburi, peste care puneti o lingurita de ulei de masline, 1 iaurt, 2 mandarine. Seara: un bol cu supa de legume, 100 g sardele cu lamaie, crema-desert cu soia, o jumatate de mango.

In ultima zi a dietei, la pranz aveti: doi ardei grasi copti, cu usturoi si o lingurita de ulei de masline, 160 g peste la gratar, cu garnitura de orez, crema-desert cu soia, 1 kiwi. La cina: salata de varza alba, cu piper si o lingurita de ulei, omleta din doua oua, cu busuioc, dovlecel soté, cu usturoi, coriandru si o lingurita de ulei de masline, 40 g branza, 40 g piscoturi de sampanie, 2 smochine.

ECATERINA BATRANEANU

ShareTweet
Articolul precedent

Vin rosu cu banane

Urmatorul Articol

Cercurile sculptate in piatra – o noua enigma pentru parapsihologi

Articole Similare

Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Femina Club

„Secretele” rujurilor

23 iunie 2025

Pentru a fi... senzuale, netede si catifelate, buzele se îngrijesc la fel...

Femina Club

„Amprentele” tineretii

16 iunie 2025

Ingrijirea tenului matur este esentiala în lupta cu ridurile, pentru mentinerea „amprentelor”...

Femina Club

Exfoliant natural

9 iunie 2025

V-ati gândit ce exfoliant natural, bine parfumat, ati putea folosi cu usurinta?...

Femina Club

Masca energizanta

2 iunie 2025

Un fals motiv de îngrijorare pentru foarte multe femei îl reprezinta aparitia...

Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Urmatorul Articol

Cercurile sculptate in piatra - o noua enigma pentru parapsihologi

Edward Longshanks - ciocanul care i-a zdrobit pe scotieni

Edward Longshanks - ciocanul care i-a zdrobit pe scotieni

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.