400 g spanac fiert, 2 linguri unt, 5-6 oua, 200 g smantana, o chifla, 1/2 pahar lapte, o ceapa mica, cateva cozi de ceapa verde, o legatura marar, 1 catel de usturoi, sare, pesmet.
Spalam bine spanacul, îl fierbem cu sare pana se inmoaie, îl scurgem si-l trecem de trei ori prin masina, împreuna cu chifla inmuiata în lapte si stoarsa. Prajim ceapa tocata în unt, adaugam cate putin marar, cozi de ceapa verde tocate marunt si usturoi pisat. Frecam totul cu galbenusurile. Adaugam spanacul si amestecam bine. Punem albusurile batute spuma, turnam smantana, amestecam bine si rasturnam compozitia într-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Fierbem budinca pe baia de apa timp de o ora. Cand budinca este gata, o lasam putin sa se racoreasca, o rasturnam pe o farfurie si o servim.
Comentarii