1,500 kg peste, putin ulei, 1/2 paharel vin, o ceapa, o bucatica unt, sare si piper.
Umplutura: 2 oua, 2 catei de usturoi, 200 g slanina, o legatura patrunjel verde, o ceapa.
Alegem un crap mai mare, îl curatam, facem o taietura în lungul lui si scoatem intestinele. Scoatem osul amar de la cap. Il spalam, il scurgem bine pe un servet, dam sare si piper, turnam putin ulei, vin si lasam sa stea la marinat cam o ora. Pregatim o umplutura din oua tari, usturoi, patrunjel verde si slanina, tocate împreuna cu laptii crapului si o ceapa prajita. Punem si putin pesmet. Amestecam bine, umplem crapul si îl coasem. Adaugam pestele în tava si turnam deasupra 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin. Punem si o bucatica de unt. Dam la cuptor. Dupa o ora, cand crapul s-a rumenit pe o parte, îl întoarcem pe partea cealalta si, cand este gata, îl servim.
Comentarii