Pizza rulata
550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500 g brânza mozzarella, 250 g prosciutto, 50 g parmezan, oregano, piper, 10 g unt.
Se întinde aluatul de pizza, se unge cu sos de rosii pe toata suprafata, se presara oregano si piper, apoi mozzarella rasa, se pune sunca prosciutto pe toata suprafata, parmezan ras, mozzarella rasa, sunca prosciutto si se ruleaza. Rulada se asaza într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Untul se topeste, apoi se unge rulada, se presara oregano, parmezan ras si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute. Dupa ce este gata se lasa la racit pentru a se felia usor.
Gogosi cu iaurt
200 g iaurt, 180 g faina, 5 g praf de copt, 1 ou, 1 vârf cutit de sare, o lingurita coaja rasa de lamâie, 80 g zahar pudra.
Într-un bol se pun oul, un vârf cutit de sare si jumatate din cantitatea de zahar pudra si se mixeaza pâna când totul devine o spuma si se dubleaza volumul. Apoi se adauga restul de zahar si se mixeaza înca 2 minute la viteza mare. Se adauga apoi iaurtul, se mixeaza înca putin, apoi se încorporeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja rasa de lamâie. Amestecul se adauga apoi cu lingura, în uleiul încins, de forma unei bilute si se va praji pe ambele parti.
Comentarii