500 g penne, 500 g carne tocata vita-porc, 2 linguri ulei de masline, 400 g rosii din conserva, sare, piper, zahar, ierburi aromatice, 150 g telemea.
Pennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se prajeste carnea tocata într-o cratita mare, în ulei încins. Se adauga rosiile din conserva, iar dupa ce dau în clocot, se lasa la fiert, la foc mic, fara capac, aproximativ 10 minute. Se pun pastele peste carne si rosii, se condimenteaza cu sare, piper, zahar si ierburi, dupa care se mai lasa putin la fiert. Când este gata se razuie brânza deasupra si se serveste.
Rulada cu finetti
O foaie napolitana mare, 2 banane, 200 g finetti.
Se uda un prosop în apa calduta si se stoarce, apoi punem foaia de napolitane pe el si o acoperim. O lasam pâna se înmoaie cât sa putem sa o rulam. Într-un bol punem finetti, se pune pe baie de abur pâna se înmoaie. Se desface foaia de napolitana, se unge cu crema de finetti peste tot apoi în marginile de unde începem sa rulam pe lung, se pun bananele cât e foaia de lunga si se ruleaza. Se împacheteaza în folie alimentara si se lasa la frigider minim o ora.
Comentarii