1 curcan, o ceasca ulei, sare, piper boabe, o varza alba, 100 g slanina afumata.
Curcanul se curata si se spala, dupa care se sareaza si se lasa la rece o ora. Se înveleste apoi cu foi de varza cruda sau murata si se asaza într-o tava cu slanina afumata, taiata fâsii. Se pune cu pieptul în jos împreuna cu o ceasca de apa si una de ulei. Se tine în cuptor o ora, dupa care se întoarce pe o parte. Se continua frigerea pâna când carnea devine rumena. Este gata când varza este arsa.
Spirale cu brânza si fulgi de migdale
250 g paste spirale, 200 g brânza de vaci, 170 g zahar tos, 100 g fulgi de migdale, 4 oua, 1 zahar vanilat, coaja de lamâie, esenta de rom.
Pastele se fierb separat în apa cu sare respectând timpul indicat pe ambalaj. Intr-un bol se pun 3 oua, zaharul tos, cel vanilat, coaja de lamâie, esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia. Amestecul de mai sus se adauga peste brânza de vaci, apoi se încorporeaza spiralele si se amesteca bine. Se pune compozitia într-o tava unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet, iar deasupra se toarna un ou batut bine, fulgii de migdale si se da tava la cuptor pentru 20-25 minute. Când este gata se presara deasupra zahar pudra.
Comentarii